Sirija nakon eksplozije: Teroristi nam šalju poruku da govore jezikom uništenja i štete

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaDamask u Siriji
Damask u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijski premijer Husein Arnus izjavio je da je eksplozija gasovoda u predgrađu Damaska „poruka“ terorista uoči pregovora male grupe Ustavnog odbora Sirije, koja u ponedeljak nastavlja sa radom u Ženevi.
„To je poruka terorista uoči pregovora male Ustavne komisije koja, kao što znate, počinje danas. Žele da nam poruče da je njihov jezik uništenje i šteta“, izjavio je Arnus novinarima sa mesta na kojem se dogodila eksplozija.

Premijer je saopštio je planirano da popravka na gasovodu bude završena tokom dana.

„Daće Bog da sva oštećenja na gasovodu izazvana terorističkim napadom budu do kraja dana sanirana zahaljujući naporima vojske i zaposlenima u kompanijama nafte i gasa“, rekao je Arnus.

Prema njegovim rečima, 60 odsto snabdevanja strujom uspelo je da se ponovo uspostavi u sirijskim provincijama tri sata nakon eksplozije. U Damasku se struja vratila nakon jednog sata.

Sirijski ustavni odbor danas nastavlja se radom posle devetomesečne pauze. Predstavnici vlade i opozicije ponovo će se okupiti u Ženevi pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija u sastavu male grupe, kako bi nastavili diskusiju o novom Ustavu zemlje.

Podsetimo, u noći između nedelje i ponedeljka došlo je do snažne eksplozije gasovoda u oblasti Damaska, koja je dovela do opšteg nestanka struje u Siriji. Sirijske vlasti su saopštile da je reč o terorističkom napadu.

Vatrogasne ekipe su, uz asistenciju vojske, lokalizirale požar do ponedeljka ujutro i započele sanacione radove.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala