Ruski poslanik: Proterivanje ruskog diplomate iz Austrije ─ krajnje neprijateljski korak

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije u Moskvi
Zgrada Državne dume Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Proterivanje ruskog diplomate iz Austrije je krajnje neprijateljski korak koji truje bilateralne odnose, izjavio je predsednik Odbora za međunarodne odnose ruske Državne dume Leonid Slucki.
„Još jedan slučaj proterivanja ruskog diplomate dogodio se u Austriji, pritom prvi put u istoriji rusko-austrijske međudržavne saradnje. Radi se o apsolutno neprijateljskom koraku, koji truje bilateralne odnose. Govorim o tome sa žaljenjem, s obzirom na konstruktivnu prirodu saradnje naših zemalja“, rekao je poslanik.

Istovremeno, prvi zamenik predsednika Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov izjavio je za Sputnjik da Rusija smatra da je informacija o proterivanju ruskog diplomate iz Austrije nesporazum koji će se uskoro rešiti, Moskva i Beč imaju dobre odnose.

„Sa Austrijom imamo dobre i čvrste odnose. Smatraćemo da je sve ovo nesporazum koji će se razrešiti“, rekao je senator.

On je, istovremeno, podsetio da se poslednjih meseci dogodio niz sličnih incidenata sa proterivanjem ruskih radnika u diplomatskim predstavništvima iz evropskih zemalja.

„Loš je trend da su zemlje Evropske unije pokrenule i nastavile ovu praksu. Mislim da moramo da razmislimo zašto se to dešava, ko rukovodi ovom antiruskom kampanjom“, istakao je Džabarov.

Prema njegovim rečima, odluku o tome da li sledi recipročan odgovor Rusije na proterivanje ruskog diplomate doneće rukovodstvo zemlje.

Ranije su austrijski mediji javili da je Austrija obavezala ruskog diplomatu da napusti zemlju do 1. septembra u vezi sa slučajem špijunaže.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala