Ruski lekari: Navaljni nije imao kliničku sliku tipičnu za trovanje

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografija Bolnica u Omsku gde je hospitalizovan Aleksej Navaljni
 Bolnica u Omsku gde je hospitalizovan Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski bloger Aleksej Navaljni po prijemu u bolnicu nije imao kliničku sliku karakterističnu za trovanje supstancom iz grupe inhibitora holinesteraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Omske oblasti.
Kako su istakli, analize širokog spektra sintetičkih supstanci, uključujući i inhibitore, pokazale su negativne rezultate.

U saopštenju se navodi da su lekari bolnice u Omsku spremni da daju nemačkim lekarima rezultate laboratorijskih istraživanja i primerke biomaterijala Navaljnog, što će im omogućiti da imaju potpuniju anamnezu pacijenta.

Direktor odeljenja za anesteziologiju i reanimaciju centra „Pirogov“ Boris Teplih je rekao da su ruski lekari prvog dana hospitalizacije Navaljnog razmatrali verziju o trovanju, ali nisu pronašli dokaze za to.

„Saopštenje kolega iz klinike 'Šarite' za mene nije nikakva novost. Oni govore o kliničkim podacima, a ne o samoj supstanci koju ni mi, a očigledno, ni oni do sad nisu otkrili“, rekao je lekar.

Prema njegovim rečima, lek atropin, kojim sada nemački stručnjaci leče blogera, ruski lekari su dali Navaljnom u prvim minutima nakon hospitalizacije.

„Kasnije smo razgovarali o potrebi ponovnog uvođenja leka“, rekao je Teplih.

On je izrazio nadu da će stanje Navaljnog nastaviti da se poboljšava. Teplih je naglasio da su ruski lekari spremni da sarađuju sa nemačkim lekarima.

Ranije je saopšteno da analize, koje su sproveli nemački lekari iz klinike „Šarite“, ukazuju na to da je Navaljni otrovan supstancom iz grupe holinesteraza.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala