Rus nije kriv: Novinari otkrili čiji je zaista bio brod koji je izazvao katastrofu u Bejrutu

© REUTERS / EUROPEAN SPACE IMAGINGSatelitska slika mesta eskplozije u Bejrutu
Satelitska slika mesta eskplozije u Bejrutu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stvarni vlasnik broda „Rhosus“ koji je dopremio u luku Bejruta 2700 tona amonijum nitrata nije bio državljanin Rusije Igor Grečuškin, već Kipranin Haralambos Manoli, pokazuje istraživanje novinara OCCRP.
U istrazi se navodi da Igor Grečuškin nije vlasnik „Rhosus“, već je bio posrednik i samo rentirao brod preko ofšor kompanije koja je bila registrovana na Maršalskim ostrvima, piše „Komersant“.

Prema dokumentima, pravi vlasnik „Rhosus“ je bio kiparski brodovlasnik Haralambos Manoli. On je posedovao brod preko kompanije koja je bila registrovana u Panami, a koja je dobila poštu u Bugarskoj. Sam Manoli negira da ima bilo kakve veze sa brodom, pokazuje istraživanje.

Podsetimo, 4. avgusta je došlo do katastrofe u Bejrutu. Za sada se još uvek ne zna šta je izazvalo požar koji je zapalio gotovo 3.000 tona amonijum nitrata skladištenog u bejrutskoj luci. Mediji su javili da je teret pripadao biznismenu Igoru Grečuškinu iz Habarovska. Brod „Rosus“ koji je navodno njegov, zaplenjen je u Bejrutu pre nekoliko godina, a teret je bio konfiskovan.

Podsetimo:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala