Proglas Krivokapića: Vreme je da odu oni koji su zarobili Crnu Goru

© Skrinšot, JutjubZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nosilac opozicione liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić napisao je u proglasu da Crna Gora ne predstojećim izborima treba da izabere vlast koja će odgovarati narodu i koja ga neće deliti. On je rekao da koalicija na čijem je čelu ništa dobro što sada postoji ne želi da ugrozi, i ništa loše da sačuva.

Prenosimo celosti proglas Zdravka Krivokapića:

Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Krivokapić: Ne postoji prosrpska opcija, usmereni smo na budućnost Crne Gore /video/

„Dragi prijatelji, komšije, kolege, uvaženi građani Crne Gore. Ovih dana kao dio velike narodne koalicije krenuli smo sa svim drugim slobodnim i dostojanstvenim građanima da na demokratski i miran način izaberemo zajedničku budućnost Crne Gore, da izaberemo vlast koja će odgovarati narodu i koja ga neće dijeliti; vlast koja vjeruje i radi za mir i pomirenje za napredak i dobro svih njenih građana. Došlo je vrijeme da sa vlasti odu oni koji su Crnu Goru zarobili, učinili je privatnim posjedom njihovih sebičnih interesa i privilegovanim feudom vladajuće familije i njihovih prijatelja. Dosta je bilo da samo jedni imaju a drugi da zavise od njih, da jedni rasprodaju Crnu Goru a drugi ostaju bez posla ne znajući kako će prehraniti svoje porodice…

Ovi izbori su prilika da svi skupa pokažemo da je Crna Gora iznad svake vlasti, da je narod onaj koji odlučuje o državi i napretku a ne nekoliko umišljenih pojedinaca da su nezamenljivi.

Dragi Bošnjaci, Albanci, Hrvati, dragi građani Crne Gore naše poruke su iskrene i dobronamjerne, mi ne želimo ništa za sebe što ne priznajemo drugima, i naša sloboda se brani zaštitom vaših prava i sigurnosti. Postali smo u toj borbi i sami zreliji, odgovorniji i otvoreniji za svaki dogovor o dobru Crne Gore.

Iskreno i ravnopravno, tako nam Bog pomogao!

Ništa dobro što sada postoji ne želimo da ugrozimo, i ništa loše da sačuvamo, želimo da idemo naprijed a ne nazad, da sačuvamo prijatelje i saveznike Crne Gore u svijetu i da ih uvećamo zajedno sa novim, da pokažemo da je Crne Gore ozbiljna i demokratska zemlja koja smjenom vlasti neće mijenjati ni svoju spoljnu politiku niti svoje međunarodne prioritete i obaveze, sve u skladu sa voljom naroda i interesima svih građana Crne Gore. Mi pružamo ruke naše saradnje svima u Crnoj Gori. Saradnje koju će podržati narod na ovim izborima i jasno poručiti, Crna Gora može i bolje i više i brže i slobodnije, a smjenom vlasti čini se prvi korak ka tom uzvišenom i plemenitom cilju“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala