Policija Crne Gore: Krivične prijave protiv Zdravka Krivokapića i pet sveštenika SPC

© Sputnik / Nebojša PopovićProtestna šetnja u Podgorici
Protestna šetnja u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uprava policije Crne Gore saopštila je da su tokom jučerašnjeg dana zakonito i u skladu sa ovlašćenjima preduzeli niz aktivnosti iz svoje nadležnosti.

"Registrovana su krivična dela izvršena kršenjem mera Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja korona virusa okupljanjima većeg broja građana, nepoštovanjem fizičke distance i nenošenjem zaštitnih maski. Organizatori okupljanja ugrožavali su zdravlje građana, narušavali javni red i mir i ugrožavali bezbedno odvijanje saobraćaja", navode iz policije Crne Gore.

Građani su, kako je saopšteno iz policije, vozilima i ikonografijom onemogućavali nesmetano odvijanje saobraćaja.

Policija je, poručuju, delovala preventivno i zakonito, te dodaju da će svi koji su pozivali na nedozvoljena okupljanja, organizovali ih i tako ugrožavali javno zdravlje biti krivično sankcionisani.

"Građani su vozilima onemogućavali normalno odvijanje saobraćaja na više deonica, odbijajući da postupe po naređenjima pripadnika policije kada su vozilima blokirali saobraćaj na putnom pravcu Nikšić – Podgorica i Kolašin – Podgorica".

Policija je, kako dodaju, sprečila organizovane dolaske građana u Podgoricu iz više crnogorskih gradova.

Prekršajno je sankcionisano 67 osoba dok su protiv 11 osoba podnete krivične prijave.

"U toku su dalje mere i radnje na identifikovanju ostalih lica i utvrđivanju njihove prekršajne i krivične odgovornosti", kazali su iz policije.

Krivične prijave su podnete protiv pet sveštenih lica Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Iz policije su konstatovali da "i pored brojih upozorenja sveštena lica ponovo čine krivična dela i prekršaje i ne poštuju zakonom utvrđene propise."

Krivična prijava je podneta i protiv lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravka Krivokapića, "zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti."

"Krivokapić je od Zlatice predvodio oko 1.200 građana kojom prilikom se nisu poštovale mere o suzbijanju korona virusa na koji način je ugrozio zdravlje većeg broja građana", saopšteno je iz policije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala