Otkriveni zadaci nove ruske bespilotne letelice „Grom“

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaBespilotne letelice kompanije "Kronštat" u Moskvi
Bespilotne letelice kompanije Kronštat u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bespilotna letelica „Grom“, koja je prvi put predstavljena na forumu „Armija 2020“, predviđena je za podršku lovcima Su-35 i Su-57, izjavio je za Sputnjik generalni konstruktor preduzeća „Kronštat“ koje je napravilo ovaj dron Nikolaj Dolženkov.
„Na ‘Armiji 2020’ predstavljamo projekat drona ‘Grom’ teškog sedam tona i korisne nosivosti oko 500 kilograma, koji će raditi zajedno sa lovcima Su-35 i Su-57“, objasnio je Dolženkov.

Konstruktor je istakao da je osnovni zadatak ove bespilotne letelice da sačuva živote pilota i same letelice.

​Prema njegovim rečima, „Grom“ će osiguravati bezbednost borbenih aviona, uništavajući neprijateljsku protivvazdušnu odbranu i vršiti druge borbene zadatke.

„Već danas Ministarstvo odbrane shvata da bi bespilotne letelice ovog tipa trebalo masovno da uđu u službu vazduhoplovstva“, naglasio je Dolženkov.

Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija“, koji se 2020. godine održava šesti put, otvoren je u parku „Patriot“ u Podmoskovlju. Ove godine on se prvi put održava istovremeno sa Međunarodnim vojnim igrama, a osim toga, prvi put se u okviru foruma održava poseban klaster ratne mornarice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala