Netanijahu pozvao Putina

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i izraelski premijer Benjamin Netanijahu
Predsednik Rusije Vladimir Putin i izraelski premijer Benjamin Netanijahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Izraela Benjamin Netanijahu razgovarali su telefonom o Siriji, a strane su saopštile da su zainteresovane za nastavak koordinacije u borbi protiv međunarodnog terorizma, saopštila je pres-služba Kremlja.

Putin i Netanijahu su razgovarali o aktuelnim pitanjima rusko-izraelske saradnje, između ostalog, i u trgovinsko-ekonomskoj sferi.

Strane su se složile da i u budućnosti razvijaju saradnju kada je reč o borbi protiv širenja virusa korona, uključujući klinička testiranja i proizvodnju vakcine, saopštila je pres-služba Kremlja.

Takođe se navodi da je ruski predsednik tokom razgovora izrazio nadu da će sporazum Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata o normalizaciji bilateralnih odnosa doprineti jačanju stabilnosti i bezbednosti u regionu.

U saopštenju se navodi da je ruska strana podsetila da podržava pravedno, sveobuhvatno i održivo rešenje palestinskog problema.

Telefonski razgovor je održan na inicijativu izraelske strane.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala