Načelnik generalštaba Vojske Srbije ruskom kolegi: Hvala na sveobuhvatnoj podršci

© Ministarstvo odbraneMilan Mojsilović i Valerij Gerasimov
Milan Mojsilović i Valerij Gerasimov - Sputnik Srbija
Pratite nas
U okviru posete Ruskoj Federaciji, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović susreo se danas sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije generalom armije Valerijem Vasiljevičem Gerasimovim, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

General Mojsilović zahvalio je generalu Gerasimovu na sveobuhvatnoj podršci koju Ruska Federacija pruža Republici Srbiji u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i pomoći Oružanih snaga Ruske Federacije našoj zemlji u suzbijanju širenja virusne infekcije kovid 19 u aprilu i maju ove godine, čak i u uslovima kada je ruski narod i sam bio ugrožen od posledica virusa.

Tokom zvaničnih razgovora dve delegacije, bilo je reči o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu s posebnim osvrtom na situaciju na Kosovu i Metohiji, mogućnostima za unapređenje bilateralne vojne saradnje dve vojske u oblastima od obostranog interesa, kao i o aktuelnom stanju i realizaciji aktivnosti u oblasti vojnotehničke saradnje.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je kao posebno značajnu istakao pomoć Ruske Federacije u opremanju Vojske Srbije savremenom vojnom tehnikom i obuci našeg letačkog i tehničkog osoblja na vazduhoplovima ruske proizvodnje.

Tokom razgovora potvrđena je spremnost obe strane da se i uz nepovoljne uslove usled širenja virusne infekcije kovid 19 nastavi sa unapređenjem bilateralne vojne saradnje dve vojske, s težištem na realizaciji zajedničkih vežbovnih aktivnosti, obuke i vojnotehničkoj saradnji.

Pohvalivši izuzetnu organizaciju ovogodišnjih "Međunarodnih vojnih igara", general Mojsilović je najavio da Vojska Srbije razmatra da konkuriše za organizaciju jedne od disciplina ovog takmičenja i zaključio da ono predstavlja odličnu priliku za pripadnike naše vojske da testiraju svoje sposobnosti, ali i da razmene znanja i iskustva sa kolegama iz oružanih snaga drugih zemalja i razvijaju prijateljske odnose.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala