Kako su uhapšeni srpski Pink Panter i "Anđeli pakla" /video/

© AFP 2023 / Josep LAGOŠpanska policija
Španska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbin koji se sumnjiči da pripada kriminalnoj grupi "Pink panter" uhapšen je na Tenerifima zajedno sa članovima ozloglašene moto-grupe "Anđeli pakla".

Policija je Srbina uhapsila nakon što je "prekontrolisao" jednu od dve ogromne plantaže marihuane koje su držali "Anđeli pakla". Naoružani do zuba, policajci su upali u stanove u kojima su boravili članovi ozloglašene moto grupe i privela šest osoba, među kojima je i naš državljanin.

U akciji "Vepar-Vulkan" slobode su lišena i dva državljana Nemačke i državljani Poljske, Francuske i Španije. Njima se na teret stavljaju brojna krivična dela među kojima su i trgovina drogom i iznuda.

​Tek nakon hapšenja ustanovljeno je da se privedeni Srbin nalazi na međunarodnoj poternici Srbije zbog sumnje da je član, a moguće i jedan od vođa ozloglašene pljačkaške grupe "Pink panter".

Uhapšeni su bili pod prismotrom skoro godinu dana, a uhapšeni su u zajedničkoj akciji policije Španije, Danske, Nemačke i Norveške.

Prilikom hapšenja kod njih je pronađena veća količina marihuane koja je bila spremna za dalju preprodaju. Otkrivene su i dve plantaže u primorskim gradovima, na kojima je bilo više od hiljadu stabljika marihuane, prenose Novosti.

​Policija je u akciji zaplenila i veću količinu oružja, a kod osumnjičenih su pronađeni i mačeta, tejzeri, kao i više mobilnih telefona.

Ko su "Anđeli pakla"

Klub "Anđeli pakla" službeno je osnovan 17. marta 1948. u mestu Fontana u Kaliforniji, a trenutno njihovi ogranci postoje u 55 zemalja, među kojima je i Srbija.

Zbog sumnje da su umešani u niz kriminalnih aktivnosti, "ovaj klub je zabranjen u nekim evropskim zemljama. Članovi ove bajkerske grupe sumnjiče se za umešanost u slučajeve nasilja, prisiljavanja na prostituciju i krivična dela u vezi s oružjem i narkoticima.

Klub "Anđeli pakla" ima lošu reputaciju i zemlji u kojoj je osnovan, u Americi, jer su članovi grupe bili umešani u smrtonosne tuče.

Iako sve bajkerske grupe tvrde da nisu kriminalne organizacije, brojni članovi kluba su optuženi zbog iznuda, trgovine drogom i krađa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala