Dvoglavo tele postalo velika kineska atrakcija /foto/

© © Blogger photo. gregggibbs/screenshotDvoglavo tele
Dvoglavo tele - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uprkos prividnoj jedinstvenosti, stanje policefalije (u prevodu sa grčkog: mnoštvo glava) nije retko. Uobičajeno je kod kornjača i zmija, ali i kod drugih vrsta poput mačaka, pasa ovaca, riba i krava.

Dvoglavo tele je rođeno u kineskom selu u provinciji Guižou. Životinja ima dva uva, dvoja usta, četiri oka, ali samo jedno grlo. Bizarna životinja privukla je veliko interesovanje Kineza, od kojih mnogi putuju izdaleka kako bi videli tele svojim očima.

„Sada kada sam video to svojim očima, znam da je to istina“, rekao je jedan posetilac koji je došao da vidi tele.

Životinja se do sada nije mogla stajati na svojim nogama, ali je jedan stručnjak rekao da je tele zdravo i izrazio nadu da će nastaviti da raste. Veruje se da je na njega uticala genetska mutacija. Njena vlasnica poznata kao tetka Zang rekla je da nikada ništa slično nije videla za 70 godina.ž

​Slučajevi policefalije kod goveda nisu retki. Ranije ovog meseca, u Indoneziji se rodilo dvoglavo tele koje je poput svog kineskog vršnjaka, zdravo. Bilo je čak slučajeva životinja rođenih sa tri glave.

Kod ljudi, sijamski blizanci mogu imati dve glave sa jednim telom. Ljudi takođe mogu da pate od izuzetno retkog stanja poznatog kao kraniopagus parasitikus, kada je glava blizanca sa nerazvijenim telom pričvršćena na vrh glave razvijenog blizanca. Do sada su postojala samo četiri zabeležena slučaja ovog stanja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala