Buknula zaraza u kampu: Nudistima naređeno da nose zaštitne maske

CC0 / Pixabay / Aplikacija za praćenje pandemije virusa korona
Aplikacija za praćenje pandemije virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nudističko letovalište na francuskoj obali Sredozemnog mora zabeležilo je veliki skok broja zaraženih korona virusom, zbog čega su vlasti nudistima naredile da nose maske i poštuju mere distanciranja.

Testovi su pokazali da stopa zaraženosti među posetiocima naturističkog letovališta Vilaž Kap d'Agd iznosi 30 odsto, saopštili su nadležni organi u regionu Oksitanija.

Ova brojka je više nego četiri puta veća od stope zaraženosti među građanima regiona koji nisu posetili ovo mesto, a koja iznosi sedam odsto, prenela je agencija Rojters.

Direktor regionalne zdravstvene agencije Pjer Rikordu tvrdi da se u letovalištu Vilaž Kap d'Agd najverovatnije nisu poštovale mere distanciranja.

On je istakao da korona virus svuda cirkuliše, i među ljudima koji nisu nudisti, a da za sve važe ista pravila radi zaštite od zaraze: redovno pranje ruku, nošenje zaštitnih maski i održavanje distance.

Nakon rezultata testova, regionalne vlasti naredile su obavezno nošenje maski za posetioce kampa, zabranile okupljanje više od desetoro ljudi i ukinule izuzetke u pogledu radnog vremena noćnih klubova. Osim toga, svi koji su planirali posete ovom letovalištu zamoljeni su da odlože svoje putovanje, preneo je Tanjug.

Zvaničnici letovališta, koje se nalazi na oko 60 kilometara udaljenosti od Monpeljea, nisu dali komentar za javnost.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala