Vladika Joanikije odlikovao bivšeg policajca koji je vratio značku i stao u odbranu svetinja

© Foto : Eparhija budimljansko-nikšićkaVladika Joanikije odlikovao Vuka Vukovića, bivšeg policajca iz Budve
Vladika Joanikije odlikovao Vuka Vukovića, bivšeg policajca iz Budve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije odlikovao je medaljom svetog velikomučenika Georgija prvog stepena Vuka Vukovića, bivšeg policajca iz Budve, koji je u znak podrške Srpskoj pravoslavnoj Crkvi u Crnoj Gori, vratio policijsku značku.

Reč je o najvećem odlikovanju Episkopije budimljansko-nikšićke.

Vuković je odlikovan nakon što je episkop Joanikije održao liturgiju u hramu Preobraženja Gospodnjeg na Žabljaku.

„Pre svega, treba da radimo na ulepšavanju svojih duša, na ulepšavanju života kad širimo ljubav bratsku i hrišćansku među nama. To je najveća lepota, ali ta lepota naše vere nikada nije bez dela. Ona uvek stvara i nešto što je vidljivo“, kazao je episkop Joanikije, saopštila je Eparhija budimljansko-nikšićka.

On je izrazio nadu da će ubrzo početi da se gradi Saborni hram na Žabljaku, navodeći da je to želja celog naroda verujućeg sa Žabljaka.

Episkop Joanikije je ukazao da su ovo teška i vremena iskušenja.

„Narod se malo zbunio i uplašio, a ja vam kažem: Oni koji su na putu Božjem ne treba ničeg da se boje, osim Boga živoga. To je onaj plemeniti strah koji nas još više privlači da činimo dobro i ugađamo Bogu, strah da se ne ogrešimo o svetinju, o grobove svojih predaka. Neka se boje oni koji su udarili na Svetinju, koji su udarili na zavete svojih predaka i krenuli da prisvajaju ono što je Božje da bude njihovo. To nikome dobra doneti nije moglo do sada, pa neće ni u buduće“, poručio je episkop Joanikije.

Podsetimo, policajac Vuk Vuković sa Žabljaka je nakon 17 godina službe razdužio uniformu i polovinom juna poneo časni krst u Budvi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala