Strateški avion Tu-95MSM izveo prvi let /video/

Pratite nas
Modernizovani strateški nosač raketa Tu-95MSM izveo je prvi let, saopštio je generalni direktor Ujedinjene korporacije za proizvodnju aviona Jurij Sljusar ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu uoči otvaranja Međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija 2020“.

Prvi let nosača raketa obavljen je u Taganrogu na aerodromu Vazduhoplovnog naučno-tehničkog kompleksa „G. M. Berijev“. Avion je leteo dva sata i 33 minuta na visini od 9.000 metara. Sistemi i oprema su radili bez problema.

„To je avion sa novim sistemom naoružanja, sa novom elektronikom, novim motorom, novim propelerima. Borbene mogućnosti letelice su duplo bolje posle modernizacije. Testiranja se nastavljaju. Modernizacija parka strateških nosača raketa će ići ovim putem“, rekao je Jurij Sljusar.

Kako se navodi, Tu-95MSM je dobio novi sistem za upravljanje naoružanjem, navigacionu opremu, kao i modernizovane radare, sisteme za komunikaciju itd. Ministarstvo odbrane je navelo da će to omogućiti da se poveća navigaciona tačnost i pouzdanost, kao i rok eksploatacije avijacionog kompleksa, a i poboljšati karakteristike poletanja i sletanja aviona.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala