Srpski general u Rusiji dočekan uz „Marš na Drinu“ /foto/

© Sputnik / Olivera IkodinovićGeneral Milan Mojsilović u Rusiji dočekan uz „Marš na Drinu“
General Milan Mojsilović u Rusiji dočekan uz „Marš na Drinu“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću priređena je topla dobrodošlica na vojnom poligonu Alabino kraj Moskve, gde je danas počelo takmičenje u disciplini „Tenkovski biatlon“ na kojem učestvuju i srpski tenkisti.

Predstavnici ruskog Ministarstva odbrane su u izložbenom centru „Dom prijateljstva“ preko razglasa pozdravili dolazak generala Mojsilovića i srpske delegacije, a zatim su članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, po želji domaćina i na oduševljenje svih prisutnih, specijalno za našeg generala izveli pesmu „Ovo je Srbija“ i kompoziciju „Marš na Drinu“.

© Sputnik / Olivera IkodinovićDobrodošlica za načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića na vojnom poligonu Alabino kraj Moskve.
Srpski general u Rusiji dočekan uz „Marš na Drinu“ /foto/ - Sputnik Srbija
Dobrodošlica za načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića na vojnom poligonu Alabino kraj Moskve.

Tenkisti Vojske Srbije su danas imali prvu trku na „Tenkovskom biatlonu“, koji se održava u okviru Međunarodnih vojnih igara.

Na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama, pored „Tenkovskog biatlona“, Vojska Srbije se takmiči u još dve vojne discipline: „Vojnom reliju“ i „Snajperskoj granici“.

Pored toga, Međunarodne vojne igre prati i Festival nacionalne kulture koji je danas otvoren na poligonu Alabino. Svaka zemlja učesnica festivala na svom štandu u „Domu prijateljstva“ izlaže umetničke predmete i suvenire, knjige, turističke brošure, muzičke instrumente i druga obeležja svoje nacionalne kulture i istorije, a u takmičarskom i revijalnom delu umetnici iz tih zemalja nastoje da pesmom i igrom pokažu muzičku i folklornu tradiciju svoje zemlje.

© Sputnik / Olivera IkodinovićNačelnik Generalštaba Vojska Srbije u Rusiji dočekan uz „Marš na Drinu“ i „Ovo je Srbija“.
Srpski general u Rusiji dočekan uz „Marš na Drinu“ /foto/ - Sputnik Srbija
Načelnik Generalštaba Vojska Srbije u Rusiji dočekan uz „Marš na Drinu“ i „Ovo je Srbija“.

Ove godine pored Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ koji nastupa sa vojničkim marševima i drugim kompozicijama, Srbiju predstavlja i folklorna grupa KUD „Dimitrije Koturović“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala