Putin: Vojne igre doprinose jačanju mira

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Takmičenja vojnih igara doprinose jačanju mira i međusobnog razumevanja među državama i narodima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin obraćajući se učesnicima Međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija 2020“.

 

„Najvažnije je što vojne igre doprinose jačanju mira i međusobnog razumevanja između država i naroda“, rekao je Putin.

Predsednik je istakao da očekuje da će ruski timovi kao i uvek raditi koordinisano i precizno.

Ruski lider izjavio je da je značajna izgradnja poverljivih odnosa u oblasti bezbednosti i vojno-tehničke saradnje.  

„Dobro shvatamo koliko je važno graditi poverljive odnose u oblasti bezbednosti i vojno-tehničke saradnje i zajedno tražiti odgovora na nove izazove“, rekao je Putin u video-poruci učesnicima i gostima foruma „Armija 2020“ i Međunarodnih vojnih igara.

Napomenuo je da ove godine ove velike manifestacije počinju istovremeno.

„Uveren sam da će njihovi tradicionalno spektakularni i bogati programi imati samo koristi od toga“, dodao je ruski predsednik.

Putin je naglasio da Međunarodne vojne igre već nekoliko godina služe za jačanje prijateljskih veza, otvorenu prijateljsku razmenu iskustava: vojnici iz različitih zemalja takmiče se u veštini, tehnici, stepenu obuke i discipline, proveravaju spremnost za prolazak kroz ozbiljna iskušenja i izvršavanje postavljenih zadataka u ekstremnim uslovima.

On je takođe izrazio uverenje da će Međunarodni vojno-tehnički forum i Vojne igre poslužiti za jačanje međudržavnih veza u oblasti odbrane.  

Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija“, koji se 2020. godine održava šesti put, otvoren je u parku „Patriot“ u Podmoskovlju.

Ove godine forum će prvi put biti održan istovremeno sa Međunarodnim vojnim igrama, a osim toga, prvi put će se u okviru foruma održati poseban klaster ratne mornarice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala