Policija blokira ulaz u Podgoricu: Blokade i u Nikšiću i Mojkovcu /video/

© Sputnik / Nebojša PopovićAuto-litija u Podgorici.
Auto-litija u Podgorici. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Auto-litija u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroispovesti, koja se iz Nikšića uputila ka Podgorici zaustavljena je danas policijskom blokadom kod tunela Budoš. Crnogorski mediji javljaju da je i u Mojkovcu policija blokirala auto-litiju.

Za večeras su najavljene auto-litije iz različitih pravaca do Podgorice, a portal „In4s“ saznaje da će policija blokirati ulaz u glavni grad Crne Gore.

Portal navodi da policija zaustavlja sve automobile na putu iz Zete kod skretanja za aerodrom i pretresa i legitimiše putnike.

Policija je zaustavila kolonu vozila kod tunela Budoš, gde je saobraćaj u blokadi. Više ljudi iz Bara se javilo „Vijestima“, kazavši da im je rečeno da se moraju vratiti, a da pisano obrazloženje potraže u Centru bezbednosti Bar.

Više sagovornika je kazalo „Vijestima“ da policija navodno ne dozvoljava građanima drugih opština da uđu u glavni grad. Iz te policije nisu objasnili da li to rade i zbog čega.

„Policija preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti na više lokacija u Podgorici“, kazali su.

Nosiocu liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravka Krivokapića policija je sprečila da se vrati iz Kuča u Podgoricu, gde u 20 časova treba da održi govor ispred Sabornog hrama, javlja dopisnik Sputnjika.

Policija je privela i Momčila Kukuličića, bivšeg odbornika Nove srpske demokratije u Golubovcima, kog su izveli iz automobila kojim je iz Zete krenuo ka Podgorici.

Nakon žustre rasprave, policajac je suprugu Kukuličića obavestio da može nastaviti ka Podgorici. Ona je od policije tražila da pođe do Centra bezbednosti kako bi sačekala supruga.

Policajci su pregledali pojedine automobile, ali i proveravali vozače.

Policija je oko 18 časova na kružnom toku kod KIPS-a pustila ka Podgorici kolonu od više desetina vozila, koja učestvuju u auto-litiji.

Ispred kolone su bili inspektori kriminalističke policije i jedno vozilo Specijalne jedinice policije, a u vozilima su se mogle videti crkvene zastave, trobojke, državne zastave Crne Gore, kao i zastava Srbije.

Jedan muškarac je priveden kod kružnog toka u Golubovcima i on je, dok su ga uvodili u maricu, pretio policajcima.

Službenici Uprave policije od ranog jutra dežuraju na više punktova u Podgorici očekujući veliki priliv građana na današnjoj centralnoj auto-litiji.
„Vijestima“ je u policiji ranije danas rečeno da su to „redovne aktivnosti“ i da se sve čini kako bi se obezbedilo da u miru prođe večerašnji skup.
Na punktovima sa svih ulaza u gradu policija dežura u policijskim automobilima, ali i maricama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala