Mojsilović obišao srpske tenkiste na Međunarodnim vojnim igrama: Nadamo se finalu /foto/

© Sputnik / Olivera IkodinovićGeneral Milan Mojsilović obišao srpske tenkiste na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji
General Milan Mojsilović obišao srpske tenkiste na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpske tenkiste koji se takmiče na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji u disciplini „Tenkovski biatlon“ obišao je danas na vojnom poligonu Alabino kraj Moskve načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

General je srpskim tenkistima pružio podršku uoči prve trke na „Tenkovskom biatlonu“ i poručio im je da na predstojećem takmičenju, koje će trajati do 5. septembra, pruže svoj maksimum.

„Nije velika šteta ili velika nepravda ako se izgubi od boljih, ali je velika šteta da u toj borbi ne damo sve od sebe. U svakom slučaju, naše učešće na ovakvim sportskim aktivnostima, uslovno rečeno, vojnim, nije prvo. Mi znamo šta treba da radimo. Ispred nas i oko nas su mnogo jači po pitanju sposobnosti u oklopno mehanizovanim sastavima i jedinicama, ali i Srbija zaista ima čime da se ponosi, ima šta da pokaže, a u krajnjoj meri možemo da se nadamo finalu", istakao je general Mojsilović.

© Sputnik / Olivera IkodinovićGeneral Milan Mojsilović obišao srpske tenkiste na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji.
Mojsilović obišao srpske tenkiste na Međunarodnim vojnim igrama: Nadamo se finalu /foto/ - Sputnik Srbija
General Milan Mojsilović obišao srpske tenkiste na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je napomenuo da su skoro sve jedinice i svi timovi koji učestvuju na Međunarodnim vojnim igrama imali problema zbog pandemije virusa korona i da su se svi borili na dva koloseka, a jedan od njih je, kako je rekao, dostići određen nivo sposobnosti zarad učešća na ovim aktivnostima.

„Ja se zaista nadam da će ovi momci koji su ovde dati sve od sebe, a sam uspeh po pitanju plasmana i nagrada neće zavisiti samo od nas, nego i drugih. Ali, ja obećavam dobru borbu“, naglasio je general Mojsilović.

Načelnik Generalštaba je od srpskih tenkista dobio na poklon i majicu sa grbom Srbije i ćiriličnim natpisom: „Vojska Srbije. Tenkovski biatlon“, a prethodno je sa delegacijom Vojske Srbije prisustvovao i svečanoj ceremoniji otvaranja Međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija-2020“ u parku „Patriot“.

© Sputnik / Olivera IkodinovićNačelnik Generalštaba je od srpskih tenkista dobio na poklon i majicu sa grbom Srbije i ćiriličnim natpisom: „Vojska Srbije.
Mojsilović obišao srpske tenkiste na Međunarodnim vojnim igrama: Nadamo se finalu /foto/ - Sputnik Srbija
Načelnik Generalštaba je od srpskih tenkista dobio na poklon i majicu sa grbom Srbije i ćiriličnim natpisom: „Vojska Srbije.

Tenkisti Vojske Srbije su ranije danas imali prvu individualnu trku na „Tenkovskom biatlonu“, koji se održava u okviru Međunarodnih vojnih igara.

Srbija je u grupi sa Kinom, Azerbejdžanom i Belorusijom, a našu zemlju predstavljaju četiri najbolje posade srpskih tenkista — tri takmičarske i jedna rezervna.

Pripadnici Vojske Srbije će drugu i treću individualnu trku voziti 29. i 30. avgusta, a u ovoj fazi takmičenja, postignuta vremena sve tri posade se sabiraju i na osnovu toga se vrši rangiranje ekipa. Najbolje plasirane ekipe nastaviće nadmetanja u polufinalnim i finalnoj trci.

Inače, „Tenkovski biatlon“ se sastoji iz tri faze: individualne trke, polufinalne štafetne trke i finalne štafetne trke, a za titulu pobednika u finalu će se nadmetati četiri najbolje ekipe.

© Sputnik / Olivera IkodinovićOvo je sedmo učešće pripadnika Vojske Srbije u disciplini „Tenkovski biatlon“.
Mojsilović obišao srpske tenkiste na Međunarodnim vojnim igrama: Nadamo se finalu /foto/ - Sputnik Srbija
Ovo je sedmo učešće pripadnika Vojske Srbije u disciplini „Tenkovski biatlon“.

Takmičenje podrazumeva savlađivanje poligona, na kojem posade tenkova imaju zadatak da za što kraće vreme pređu stazu dužine oko četiri kilometara, savladaju prepreke i pogode ciljeve tenkovskim topom, spregnutim i protivavionskim mitraljezom.

Ove godine na „Tenkovskom biatlonu“ učestvuje 16 zemalja, podeljenih u dve divizije od po osam ekipa. U prvoj diviziji su još Rusija, Uzbekistan, Kirgizija i Kazahstan.

Ovo je sedmo učešće pripadnika Vojske Srbije u disciplini „Tenkovski biatlon“, na kojoj su najbolji rezultat ostvarili 2015. godine, kada su zauzeli treće mesto.

Finale „Tenkovskog biatlona“ održaće se 5. septembra, kada se i završavaju Međunarodne vojne igre, na kojima se nadmeće 156 ekipa iz 32 zemlje u 30 vojnih disciplina, na teritoriji pet država — Rusije, Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije i Uzbekistana.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala