Lider Ujedinjene Srpske: Borenović raspiruje seme podela uoči sastanka Vučića sa vrhom RS

© Sputnik / Aleksandar MilačićZastava Republike Srpske
Zastava Republike Srpske  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da je odgovornost svakog ozbiljnog čoveka, a pogotovo srpskog političara, da čuva i neguje dobre odnose rukovodstva Srbije i Republike Srpske bez obzira na lične razlike, percepcije ili frustracije radi vlastitih neuspeha ili trenutne pozicije.

Stevandić je ocenio da lider PDP-a Branislav Borenović „raspiruje seme podela“ uoči sastanka u Beogradu predsednika Srbije i vrha RS.

„Već smo navikli da svaki sastanak i saradnja rukovodstva Republike Srpske i Srbije, bez obzira na povod ili temu koja se razmatra, dovodi do političke histerije i medijskih harangi koje su svojstvene srbofobnim krugovima u međunarodnoj zajednici i regionalnom okruženju“, naveo je u saopštenju Stevandić.

Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Dokument dostavljen Vučiću biće dostavljen i Milanoviću, Borenoviću i Izetbegoviću

Povodom najavljenog sastanka rukovodstva Republike Srpske sa predsednikom Srbije, Stevandić je naglasio da su „težnje za međusrpskom neslogom i podelom uz istovremeno raspirivanje mržnje prema našem narodu, stari stereotipi sa poznatih adresa“, preneo je RTRS.

„Sa tih adresa decenijama produkuju satanizaciju svake prosrpske politike, dovodeći do ‘oluje’ i pogroma našeg naroda, ne libeći se najbizarnijih alibija, nedostojnih i nepoznatih u ljudskoj istoriji“, poručio je Stevandić.

Prema njegovim rečima, ulje na vatru dolivaju neoprezni srpski političari, poput Branislava Borenovića, lidera Partije demokratskog progresa.

„Borenović, dostojan stranih agentura, ubacuje i raspiruje seme podela i međusobne mržnje pred predstojeći susret Aleksandra Vučića sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović i to tako što zloupotrebljava dobru volju Aleksandra Vučića da primi i sasluša svakog srpskog političara, pa i njega lično“, naveo je Stevandić.

Stevandić je dodao da budućnost Srpske zavisi od jedinstva i dobrih odnosa Srbije i Republike Srpske, ističući da je to veće i važnije od svake lične impresije ili interesa.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala