Aperkat iz pakla: Ruski vitez uspavao Britanca /video/

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Povjetkin
Aleksandar Povjetkin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekadašnji prvak WBA (Svetska bokserska asocijacija) verzije u superteškoj kategoriji Aleksandar Povjetkin vratio se posle pauze zbog virusa korona na fantastičan način - spektakularno je nokautirao Britanca Dilijana Vajta.

U meču koji je odlučivao ko će biti sledeći prvi izazivač za WBC (Svetski bokserski savet) titulu, „Ruski vitez“ je slavio nokautom u petoj rundi, a zanimljiv je način na koji je do njega došlo.

​Posle prilično opreznih uvodnih rundi Vajt je u četvrtoj rundi dva puta u nokdaun bacio 40-godišnjeg Rusa i delovalo je da je Londonac na korak do pobede, prenosi "Sport klub".

Ipak, u petoj rundi nekadašnji olimpijski šampion je fantastičnim levim aperkatom pogodio Vajta i zabeležio novu pobedu, 36. u karijeri, uz dva poraza i jedan remi.

Povjetkin je sledeći izazivač Tajsonu Fjuriju, aktuelnom WBC prvaku, ali će morati da sačeka da „Kralj Cigana“ odradi treći meč sa Diontejom Vajlderom. Takođe, postoji i klauzula prema kojoj će Vajt imati šansu za revanš protiv Povjetkina.

Meču je prisustvovao i prvak u tri verzije Entoni Džošua, a u jednoj od uvodnih borbi hrvatski teškaš Alen Babić nokautirao je Šendvela Vintersa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala