Analiza crnih kutija otkriva: Dve rakete slučajno pogodile ukrajinski avion

© AP Photo / Ebrahim NorooziSpasioci na mestu pada ukrajinskog aviona u blizini Teherana
Spasioci na mestu pada ukrajinskog aviona u blizini Teherana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Analiza iz crnih kutija srušenog ukrajinskog putničkog aviona pokazuje da su ga pogodile dve rakete u razmaku od 25 sekundi i da su putnici još neko vreme bili živi nakon prve eksplozije, saopštio je danas Iran.

Saopštenje iranske Organizacije civilnog vazduhoplovstva predstavlja prvi zvanični izveštaj o sadržaju crne kutije i podataka iz pilotske kabine, koji je u julu poslat u Francusku na analizu, prenosi Rojters.

Teheran je saopštio da je slučajno oborio ukrajinski avion u januaru, u vreme ekstremnih tenzija sa SAD. Svih 176 ljudi u avionu je poginulo.

„Devetnaest sekundi nakon što je prva raketa pogodila avion, glasovi pilota unutar pilotske kabine, ukazivali su da su putnici živi. 25 sekundi kasnije druga raketa pogodila je avion“, navedeno je u saopštenju.

Iranska revolucionarna garda oborila je avion ukrajinske aviokompanije raketom zemlja-vazduh 8. januara, neposredno nakon što je avion poleteo iz Teherana, što je Teheran kasnije priznao kao „katastrofalnu grešku“ svojih snaga u stanju visoke pripravnosti tokom sukoba sa SAD, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala