Vojska Srbije rame uz rame sa najboljim jedinicama najsnažnijih svetskih armija /foto/

Pratite nasTelegramOdyssey
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije s pažnjom prate situaciju u svetu i u skladu sa savremenim izazovima i razvojem novih sredstava naoružanja i vojne opreme pripadnici vojske opremaju se po najvišim svetskim standardima kako bi mogli da odgovore na zadatke koji se pred njih postave.

U skladu s tim, u Vojsci Srbije realizuju se projekti opremanja jedinica po projektima „1500“ i „1500+“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Projekat „1500“ odnosi se na opremanje naših specijalnih, izviđačkih i jedinica Vojne policije najsavremenijim naoružanjem i opremom za realizaciju najsloženijih zadataka u odbrani Republike Srbije.

Ovim projektom jedinice Vojske Srbije opremljene su automatskim puškama sa optičkim nišanom, refleksnim nišanom sa uveličavajućom optikom i pratećom opremom, puškomitraljezima i pištoljima, termovizijskim multifunkcijskim dvogledima.

© Foto : Darimir Banda/Ministarstvo odbrane SrbijeProjekat „1500“ odnosi se na opremanje naših specijalnih, izviđačkih i jedinica Vojne policije najsavremenijim naoružanjem i opremom za realizaciju najsloženijih zadataka u odbrani Republike Srbije.
Vojska Srbije rame uz rame sa najboljim jedinicama najsnažnijih svetskih armija /foto/ - Sputnik Srbija
Projekat „1500“ odnosi se na opremanje naših specijalnih, izviđačkih i jedinica Vojne policije najsavremenijim naoružanjem i opremom za realizaciju najsloženijih zadataka u odbrani Republike Srbije.

Takođe, opremljene su i ručnim dnevno-noćnim laserskim daljinomerima, pasivnim noćnim nišanskim spravama, pasivnim dvogledima, smučarskom, veračkom i ronilačkom opremom i ronilačkim gumenim čamcima.

Projekat „1500+“ je nastavak opremanja jedinica Vojske Srbije najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom iz domaćeg razvoja i proizvodnje.

Opremanje se realizuje novom generacijom zaštitne balističke opreme, modularnom automatskom puškom M17 u novom kalibru 6,5/7,62 mm s novim nišanskim sistemom (optičkim i refleksnim nišanima), novim snajperskim puškama, dnevno-noćnim osmatračkim uređajima, besposadnom platformom „Mali Miloš“, oklopnim transporterima „Lazar 3“, oklopnim vozilima točkašima 4x4 i 6x6 domaće proizvodnje, kao i drugim terenskim vozilima domaće proizvodnje nove generacije.

Osim navedenog, Projekat „1500+“ obuhvata i set komunikaciono-informatičke opreme sa odgovarajućim softverima komandno-informacionog sistema, kao i izviđačke bespilotne vazduhoplovne platforme.

Realizacijom ovih projekata, pripadnici Vojske Srbije su znatno zaštićeniji, umnogome se povećava efikasnost streljačke vatre i mobilnosti jedinica, kao i efikasnost otkrivanja ciljeva noću, što svrstava našeg vojnika rame uz rame sa najboljim jedinicama najsnažnijih svetskih armija.

Opremanje jedinica po Projektu „1500+“ naoružanjem i vojnom opremom preduzeća domaće odbrambene industrije, proizvodima naše pameti i našeg znanja, osim toga što jača operativne sposobnosti Vojske Srbije daje i snažan podsticaj privrednom razvoju naše zemlje.

© Foto : Darimir Banda/Ministarstvo odbrane SrbijeOpremanje novom generacijom zaštitne balističke opreme, modularnom automatskom puškom M17 u novom kalibru 6,5/7,62 mm s novim nišanskim sistemom (optičkim i refleksnim nišanima), novim snajperskim puškama, dnevno-noćnim osmatračkim uređajima, besposadnom platformom „Mali Miloš“, oklopnim transporterima „Lazar 3“, oklopnim vozilima točkašima 4x4 i 6x6 domaće proizvodnje.
Vojska Srbije rame uz rame sa najboljim jedinicama najsnažnijih svetskih armija /foto/ - Sputnik Srbija
Opremanje novom generacijom zaštitne balističke opreme, modularnom automatskom puškom M17 u novom kalibru 6,5/7,62 mm s novim nišanskim sistemom (optičkim i refleksnim nišanima), novim snajperskim puškama, dnevno-noćnim osmatračkim uređajima, besposadnom platformom „Mali Miloš“, oklopnim transporterima „Lazar 3“, oklopnim vozilima točkašima 4x4 i 6x6 domaće proizvodnje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala