Sin Ratka Mladića: U Hagu se igraju sa ozbiljno bolesnim mojim ocem, niko ne zna kako izgleda

© AP Photo / Peter DejongRatko Mladić
Ratko Mladić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Penzionisani general Ratko Mladić i dalje ima visoku temperaturu, a zbog nemogućnosti kontakta sa odbranom na raspravu u žalbenom postupku, koji bi trebalo da počne 25. avgusta, otići će nepripremljen i ozbiljno bolestan, rekao je generalov sin Darko Mladić.

On je naglasio da je test na koji je Mladić vođen pre tri nedelje pokazao da nema virus korona, ali da i dalje ima povišenu temperaturu, s tim što je u trećoj nedelji bolesti sa 38,3 spala na prosečno 37 stepeni.

"Tvrdnje lekara iz Haga da je navodno doživeo toplotni udar zbog vrućine u ćeliji i "propisanu" terapiju od tri ventilatora u njegovim pritvoreničkim odajama naši doktori tumače kao neozbiljnost ljudi koji se staraju o njegovom stanju", rekao je Darko Mladić, prenosi RTRS.

On je naveo da je prilikom poslednjeg telefonskog razgovora glas njegovog oca zvučao izmučeno.

Darko Mladić kaže da je na adresu branioca nedavno stigao dosije o zdravstvenom stanju u kom su "lekari iz Haga potrpali sve papire koji su mogli da nađu, a od kojih su neki stari i nekoliko godina".

"Imam utisak da se igraju sa njim i nama", rekao je Darko Mladić.

On je ukazao da niko sem tamničara Ratka Mladića ne zna kako on sada izgleda i kakvo mu je zdravlje, a da su na statusnoj konferenciji pre dve nedelje čak i sudije mogle samo da ga čuju, ali ne i da ga vide jer navodno nije radio video-link u Hagu.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove saopštio je da će rasprava o žalbama na prvostepenu presudu Ratku Mladiću biti održana 25. i 26. avgusta bez prisustva novinara i javnosti zbog pandemije virusa korona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala