Poljska: Ne pretendujemo na beloruske teritorije

© Depositphotos.com / DroneInWarsawZastava Poljske u Varšavi
Zastava Poljske u Varšavi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poljska nema nameru da pretenduje na beloruske teritorije i da narušava njenu teritorijalnu celovitost, izjavio je šef kancelarije poljskog predsednika Kšištof Ščerinski.
„Poljska je država koja se dosledno u međunarodnoj areni zalaže sa prvenstvo međunarodnog prava u odnosima između država. Poštovanje međunarodnog prava je, prema našem uverenju, osnova mira u svetu. Baza toga je uslov suvereniteta i teritorijalne celovitosti država“, citira Ščerinskog poljska agencija PAP.

Tužno je i poražavajuće to što se u propagandi beloruskih vlasti  javljaju pretpostavke o tome da bi Poljska mogla da ima nameru da naruši teritorijalnu celovitost te zemlje, istakao je on.

Poljska nije imala i nema takve namere, zaključio je Ščerinski.

Ranije danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je rekao da se neke snage u Poljskoj vraćaju u vremena kada je taj deo beloruske zemlje bio u sastavu Poljske i smatran je istočna pogranična područja.

„Neki se čak, trljajući ruke, znam to vrlo dobro, prisećaju istočnih pograničnih područja gde je sve belorusko bilo zabranjeno i iskorenjivano je užarenim gvožđem. Sada je to naša zemlja, zemlja suverene Belorusije gde u miru i slozi žive sve nacionalnosti“, kaže Lukašenko.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala