Lukašenko: Bez upozorenja ćemo reagovati u slučaju povrede granice

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaU Poljskoj se raspoređuje bataljon NATO-a
U Poljskoj se raspoređuje bataljon NATO-a  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da će Belorusija bez upozorenja reagovati u slučaju povrede granice zemlje. On je tako reagovao nakon što je od Ministarstva odbrane dobio informacije o učestalim letovima u blizini granice.

„Bez upozorenja! Ako oni povrede našu državnu granicu mi ćemo reagovati bez upozorenja", rekao je on tokom obilaska vojnog pologona nedaleko od grada Grodno na zapadu zemlje.

Lukašenko je tokom dana održao sastanak sa deputatima Saveta Grodnjenske oblasti i tom prilikom je rekao da NATO koncentriše svoje snage na granici s Belorusijom.

On je rekao da protivnici pokušavaju da „slome i zaplaše“ Belorusiju iznutra a istovremeno otvoreno prete „na toj strani granice“.

„Vi, sigurno, veoma dobro čujete te pretnje iz usta zapadnih političara. Ako svi počinju da pevaju istu pesmu i otvoreno govore o izdvajanju finansijskih sredstava  - to nije tek tako, u diplomatiji tako nešto ne postoji“, objavljeno je na sajtu Lukašenka.

Beloruski predsednik je upozorio da su avioni F-16 su već na na 15-20 minuta leta.

„Shvatili smo to prošle godine kada su imali vežbe, ali ih je virus korona malo zaustavio. A sada kada je situacija kod nas, s njihovog aspekta, unutar zemlje nemirna, prešli su na aktivno delovanje. Sva je vojska razmeštena, vidimo to i shvatamo. Zato sam i morao da naredim da se vojska stavi u punu borbenu gotovost“, rekao je Lukašenko.

On je podsetio i da su u Grodnjensku oblast prebačene desantne jedinice iz Vitebska, a aktivirani su i raketni divizioni  „Točka“ i „Polonez“ .

Lukašenko je boravio danas u gradu Grodno, a obišao je vojni poligon u blizini grada.

Tada je rekao da NATO gomila snage na granici s Belorusijom da bi „navodno zaštitio novog predsednika“ koji bi se kasnije obratio Zapadu za vojnu podršku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala