Krst okrenut naopako: Oštećena crkva Uspenja Presvete Bogorodice kod Prizrena

© Flickr / Rum Bucolic ApeKupola, crkva
Kupola, crkva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crkva Uspenja Presvete Bogorodice iz Sredske kod Prizrena oštećena je sinoć oko 21 časova, saopštila je prizrenska parohija.

Incident registrovala i kosovska policija, prenosi portal "Kossev".

O tome da je crkva oštećena prizrensku parohiju obavestili su parohijani koji su juče došli da očiste i pripreme crkvu za proslavljanje predstojećeg praznika.

Oni su tom prilikom primetili da je mali metalni krst iznad oltarskog dela crkve okrenut naopako kao i da je oštećen jedan broj kamenih ploča kojima je crkva pokrivena.

U obližnjem zvoniku su pronađene i čaure od metaka lovačke puške i pretpostavljaju da su odatle puškom gađali crkvenu kupolu, jer su na metalu kojim je kupola obložena vidljiva mala udubljenja od sačme.

Iz prizrenske parohije navode da se u poslednje vreme često dešavaju skrnavljenja ili pljačke crkava u Sredačkoj župi i prizrenskom kraju.

Oštećenje crkve potvrđeno je i u dnevnom izveštaju Kosovske policije, te da se sumnja da su deo krova crkve gađale i oštetile nepoznate osobe, kao i da su policijske patrole stigle na mesto događaja i da je istraga u toku.

Takođe, u policijskom izveštaju je saopšteno da je sinoć u selu Kovačevac u opštini Kačanik priveden muškarac koji se sumnjiči da je oštetio staklo džamije u ovom selu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala