Navaljni prebačen u kliniku u Berlinu: Stanje stabilno nakon leta /video/

© REUTERS / CHRISTIAN MANGAleksej Navaljni prebačen u kliniku u Berlinu
Aleksej Navaljni prebačen u kliniku u Berlinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni prebačen je iz Omska u kliniku u Berlinu, a prema navodima nemačkih medija, stanje mu je nakon leta i dalje stabilno.

Nekoliko vozila hitne pomoći u pratnji policije stiglo je ispred klinike „Šarite“ oko 10.30 po lokalnom vremenu, nakon čega su Navaljnog na nosilima preneli u bolnicu.

Nemački mediji navode da je zdravstveno stanje Navaljnog stabilno, a kako je najavljeno, članovi njegove porodice će se obratiti javnosti o dodatnim informacijama kada pregled bude završen.

​Kako je ranije saopšteno, prema podacima „Flajt radara“, Navaljni je iz Omska odleteo avionom Bombardir „čelendžer“ 604, koji je sleteo na aerodrom Tegel u devet sati po lokalnom vremenu, iako je ranije bilo najavljeno da bi avion trebalo da sleti na aerodrom Šenefeld.

Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Policija: Pronađena supstanca na odeći Navaljnog, možda je od plastične čaše

​​Neposredno pre poletanja je tim doktora prebacio Navaljnog iz bolnice do omskog aerodroma u pratnji policije.

Inače, još juče su lekari u Omsku, gde se u bolnici na reanimaciji nalazio Navaljni, dali zeleno svetlo da se on prebaci na lečenje u inostranstvo.

Ta odluka doneta je nakon šro je supruga Navaljnog zatražila od predsednika Rusije Vladimira Putina da odobri njegovo prebacivanje na kliniku u Nemačku.

Avion sa lekarima iz Nemačke stigao je još ranije u Omsk. Prema poslednjim informacijama, stanje Navanjnog je stabilno i van je životne opasnosti.

Podsetimo, ruski bloger i lider opozicije Aleksej Navaljni smešten je u bolnicu nakon što mu je pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Navaljni je nakon toga pao u komu. Njegova portparolka Kira Jarmiš saopštila je da se sumnja da je Navaljni otrovan, iako toksikološke analize nisu uočile nikakve tragove trovanja ni u krvi ni u mokraći.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala