Vučić: Moguće pomeranje sastanka u Vašingtonu

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vidimo da postoje inicijative oko pomeranja sastanka u Vašingtonu za koji dan, ali videćemo šta će biti sa tim, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sastanak u Vašingtonu zakazan za 2. septembar, a Vučić kaže da neće biti lako i ponovio da nezavisnost Kosova neće biti potpisana.

„Uvek će biti pritisaka, ali mi ne treba da bežimo unapred, jer mi se čini da ulazimo u defanzivnu poziciju, a da baš ne razumemo našu poziciju. Neće biti lako. Da li lično osećam veliki teret, da osećam, ali mogu da garantujem da ću da se borim za interese Srbije. Ono što neki maštaju da će biti potpisana nezavisnost Kosova, to se neće dogoditi“, rekao je Vučić.

Vučić: Priština ne mora da troši pare na avion — nećemo priznati Kosovo

Na pitanje o čemu će se razgovarati, Vučić navodi da ne može da kaže „šta će domaćini da ispostave kao teme“, osim onoga što za sada zna, a to su ekonomske teme.

„Gledam prištinske medije, i znamo sa kim imaju kontakte i gde. Nismo došli do bilo kakvih zaključaka, osim onoga što je (Avdulah) Hoti potvrdio, a to je da će se govoriti o ekonomiji. Ne mogu da garantujem da neće biti nekih drugih razgovora, jer iznenađenja ne isključujem“, naveo je predsednik Srbije.

Upitan o radovima u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani na KiM, on kaže da Srbija može političkim i diplomatskim sredstvima da se bori za Pećku patrijaršiju, Gračanicu i Visoke Dečane.

„Ja ću ovu temu svakako otvoriti u Briselu, jer o tome mora da se razgovara. Ne znam da li će se o tome pričati i u Vašingtonu“, naveo je on, prenosi „Blic“.

Rekao je i da će narednih dana pozvati političare iz RS Milorada Dodika i Željku Cvijanović, da mu predoče dokument koji je RS uradila, a koji se, kako navode mediji, tiče i Kosova i Metohije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala