Vijetnamci prevarili 5.000 Amerikanaca

© REUTERS / Dado RuvicNovčanica od jednog dolara sa ilustracijom Džordža Vašingtona sa maskom
Novčanica od jednog dolara sa ilustracijom Džordža Vašingtona sa maskom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vijetnamska policija uhapsila je četiri muškarca optužena da su prevarili više od 5.000 Amerikanaca koji su pokušavali da kupe onlajn zaštitnu opremu protiv kovid 19, za gotovo milion dolara, saopštilo je Ministarstvo javne bezbednosti.

Četvorka je počela sa radom u martu na 110 veb lokacija koje su nudile opremu za ličnu zaštitu, uključujući sredstva za dezinfekciju ruku, maske i maramice za dezinfekciju, i primale novac od Amerikanaca preko svojih Pejpal računa, saopštilo je ministarstvo.

Grupa nikada nije posedovala proizvode koji se nude na veb lokacijama, a njihove žrtve nikada nisu dobile ono što su im platili, navodi ministarstvo.

"Ova istraga rezultirala je značajnim finansijskim gubicima za ljude koji su se već suočili sa ogromnim izazovima zbog pandemije kovid 19", izjavio je američki ambasador u Vijetnamu, Danijel Kritenbrink.

Ministarstvo je saopštilo da su njih četvorica optuženi za "prisvajanje imovine korišćenjem računarske mreže, telekomunikacione mreže ili elektronskog uređaja", što je krivično delo za koje je predviđena zatvorska kazna do 20 godina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala