Ruska vojska postavila novi svetski rekord: Otkrivanje radioaktivnog objekta za 35 sekundi

© Sputnik / Evgeniй Epančincev / Uđi u bazu fotografijaTakmičenje "Bezbedno okruženje"
Takmičenje Bezbedno okruženje  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na poligonu „Pesočno“ na granici Kostromske i Jaroslavske oblasti, hemijski izviđački tim Oružanih snaga Rusije postavio je novi svetski rekord u potrazi za izvorima jonizujućeg zračenja, prenosi televizija „Zvezda“.
Tokom pripreme za međunarodno takmičenje „Bezbedno okruženje“ u prisustvu sudija vojnici iz Rusije su uspeli da otkriju radioaktivni objekat za 35 sekundi. Pobednici „Armije 2019“ koji su postavili prethodni rekord, bilo je potrebno dve sekunde više da izvrše takav zadatak.

Na takmičenju „Bezbedno okruženje 2020“ trase na poligonu će simulirati zonu u kojoj se dogodila tehničko-tehnološka nesreća. Takmičari će savladavati prepreke na trasi, učestvovaće u praktičnom gađanju, tragaće za radioaktivnim izvorima, izvršiće hemijsko izviđanje.

Tokom najistaknutijeg dela takmičenja, vojnici će morati da otkriju izvor zračenja, da izvrše specijalnu obradu naoružanja i tehnike.

Pomoću vozila za hemijsko izviđanje na poligonu će se takmičiti timovi oružanih snaga Rusije, Kine, Belorusije, Jermenije, Vijetnama, Uzbekistana, Laosa, Kambodže, Mozambika.

Međunarodno takmičenje „Bezbedno okruženje 2020“ održaće se od 23. do 29. avgusta na poligonu „Pesočno“.

Pročitajte još:

Uprkos koroni, u Rusiji se održava izložba oružja „Armija 2020“

„Kalašnjikov“ na izložbi: Oružje sinhronizovano s gedžetima, premijera automata AK-19 /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala