Nimanbegu: DPS kupuje glasove u Ulcinju

© Foto : YT/Al Jazeera BalkansAlbanci u Tuzi, Crna Gora
Albanci u Tuzi, Crna Gora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik albanske partije „Forca“ i Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu optužio je vodeće funkcionere ulcinjskog DPS-a, predsjednika Opštine Ljora Nrekića i sekretara za budžet i finansije i predsednika OO DPS Seada Osmanovića, da na nepošten način vrše pritisak na glasače uoči izbora zakazanih za 30. avgust.

On je na današnjoj konferenciji za novinare kazao „da su obećanja za zapošljavanje kao nagrada za glas, koruptivna i krivična dela koja će imati i sudski epilog“.

„Pojave oko sakupljanja glasova koje se dešavaju u Opštini Ulcinj od vlasti, a osobito od glavnih ličnosti DPS-a u Ulcinju, nedostojne su“, kazao je Nimanbegu.

Nama ne treba Ulcinj, gde će se naši građani osećati neslobodno, korumpirano, te gde će glas dati zbog ličnih interesa. Mi želimo društvo jednakih šansi u zapošljavanju, gde će životni uslovi biti jednaki za sve, bez razlike na partijsku pripadnost. Zato se obraćam državnim institucijama i međunarodnim posmatračima da isprate te pojave i da preuzmu potrebne korake, kako bi se stalo na put ovoj anomaliji“, kazao je Nimanbegu.

Naveo je „da DPS u Ulcinju sa dva svoja glavna eksponenta, predsednikom Opštine i predsednikom OO, a istovremeno i sa sekretarijatom za budžet i finansije, deluje u pravcu političke korupcije, obećavajući i vršeći zapošljavanja kako bi osigurali glasove+“.

Podsetimo, albanska nacionalna stranka „Forca“, čiji je Nimanbegu potpredsednik u opštini Ulcinj vrši vlast zajedno sa DPS, DP, DUA, SD i BS, dok je i na državnom nivou takođe u koaliciji sa strankom koju predvodi Milo Đukanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala