Navaljni van životne opasnosti, zeleno svetlo da bude prebačen u inostranstvo

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaRuski opozicioni lider i bloger Aleksej Navaljni
Ruski opozicioni lider i bloger Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lekari u Omsku, gde se u bolnici na reanimaciji nalazi ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, dali su zeleno svetlo da on bude prebačen na lečenje u inostranstvo.

To je novinarima saopštio zamenik glavnog lekara Prve bolnice u Omsku Anatolij Kalinjinčenko.

„Nemački tim smatra da je Navaljni sposoban za transport, dok mi smatramo da je to preuranjeno. Oni preuzimaju rizik na sebe, mi se ne protivimo“, rekao je on.

Supruga Navaljnog tražila je da se odobri njegovo prebacivanje na kliniku u Nemačkoj i čak se pismom obratila ruskom predsedniku.

Avion sa lekarima iz Nirnberga stigao je ranije u Omsk.  Prema trenutnim informacijama, let tog aviona za Nemačku planiran je za subotu ujutro.

Takođe, lekari u bolnici u Omsku su spremni da prebace Navaljnog na aerodrom, izlazeći tako u susret molbi nemačkog medicinskog tima.
Supruga je u međuvremenu potpisala izjavu sa molbom za njegov transport, uz napomenu da je svesna da bi to moglo sa izazove pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja.

Kalinjinčenko je, takođe, izneo podatke o stanju u kojem se trenutno nalazi Navaljni.

Kako je rekao, njegov mozak je u stabilnom stanju i Navaljni sada nije u životnoj opasnosti.

„Encefalogram je pokazao da je njegov mozak u stabilnom stanju. Nema neposredne opasnosti po život“, rekao je lekar.

Podsetimo, ruski bloger i lider opozicije Aleksej Navaljni smešten je u bolnicu nakon što mu je pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Navaljni je nakon toga pao u komu. Njegova portparolka Kira Jarmiš saopštila je da se sumnja da je Navaljni otrovan. Lekari bolnice saopštili su da je on na reanimaciji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala