Vučić: Očekujemo Putina na otvaranju Hrama Svetog Save

© Sputnik / Aleksandar MilačićUlazak ruskog predsednika Vladimira Putina, srpskog predsednika Aleksandra Vučića i Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja u Hram Svetog Save
Ulazak ruskog predsednika Vladimira Putina, srpskog predsednika Aleksandra Vučića i Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja u Hram Svetog Save - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se očekuje da će ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovati otvaranju Hrama Svetog Save u oktobru, ukoliko epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona bude povoljna.

Vučić je novinarima prilikom obilaska Hrama na Vračaru rekao da se u oktobru obeležavaju i dani zajedničke pobede u Drugom svetskom ratu.

"Očekujemo, ako bude sve u redu sa borbom protiv virusa korona, a na dobrom smo putu, da i ruski predsednik Vladimir Putin bude ovde prilikom otvaranja Hrama", rekao je Vučić.

Predsednik je izrazio nadu i da će srpski narod sa velikom radošću dočekati otvaranje Hrama na Vračaru.

Zahvalio je ruskim prijateljima i partnerima na podršci i pomoći na uređenju Hrama.

"Hvala što vam ništa nije bilo teško i hvala što volite Srbiju, čini mi se, odmah posle Rusije. Mi vaš trud i rad nikada nećemo zaboraviti", poručio je Vučić ruskim partnerima, preneo je Tanjug.

Istakao je da će Hram Svetog Save biti mesto na ponos svakom Srbinu, pravoslavcu, ali i svakom čoveku druge vere, jer je to, kaže, mesto mira i molitve.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala