Uhapšen čovek koji je politički stvorio Trampa: Prevara "teška" milione dolara?

© AP Photo / Marco BonomoStiv Benon
Stiv Benon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stiv Benon, bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa, uhapšen je danas. On je optužen za prevaru u kampanji "Izgradi zid".

Benon je optužen je da je na prevaru uzeo 25 miliona dolara prikupljenih da se podigne zid na američko meksičkoj granici.

Nekadašnjeg glavnog stratega Bele kuće su, zajedno sa trojicom njegovih saradnika, optužili istražitelji južnog okruga Njujorka.

Oni tvrde da je grupa konzervativnih lidera prevarila donatore i tako prikupila "više od 25 miliona dolara za izgradnju zida duž južne granice Sjedinjenih Država", navodi se u saopštenju za javnost.

Američka služba poštanske inspekcije pomagala je u istrazi.

Ostali koji se spominju u optužnici su Timoti Ši, koji je u maju proglašen za vršioca dužnosti administratora za suzbijanje narkotika, Brajan Kolfaž, irački ratni veteran, i Endrju Badolato.

Tramp: Hapšenje Benona je veoma tužna stvar

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je hapšenje njegovog bivšeg savetnika Stiva Benona veoma tužna stvar.

"To je veoma tužna stvar za gospodina Benona. Iznenađujuća je", rekao je Tramp i dodao da mu se projekat "Gradimo zid" od početka nije dopadao.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala