Saudijac skočio na leđa kit-ajkuli i „zajahao“ je /video/

© Foto : YouTube/ ViralVideos 4uMuškarac jaše kit-ajkulu
Muškarac jaše kit-ajkulu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kit-ajkule su najveća vrsta morskih pasa i mogu da dosegnu masu od tona i dužinu od 12 metara. Hrane se planktonima i nisu opasne po ljude. Ove ajkule ponekad dozvoljavaju plivačima da se „zakače“ za njih i malo „provozaju“ po moru, mada aktivisti i naučnici obeshrabruju ovakve akcije.

Muškarac iz lučkog grada Janbu u Saudijskoj Arabiji snimljen je kako jaše kit-ajkulu u Crvenom moru.

Na snimku koji se brzo širi društvenim mrežama vidi se muškarac koji sedi na ivici čamca dok kit-ajkule plivaju oko njega. Saudijac izgleda kao da bira ribu na koju će skočiti. Konačno, skače direktno na leđa jednoj kit-ajkuli, naginje se napred i grabi jedno peraje kako bi održavao ravnotežu. Ajkula nije reagovala na njegovu akciju, ali je stala.

Drugi muškarac sa broda mu dobacuje: „Pazi, može da te proguta“.

​Korisnici interneta uglavnom su osudili ovog „jahača“.

„Hvala bogu, vidim da imamo njihova imena. Nadam se da će ih uhapsiti i da će odgovarati za svoje bezobzirno ponašanje“, napisao je jedan.

„Potpuno se slažem, oni moraju krivično odgovarati. Jednog dana dobiješ idiota koji stoji na leđima kornjače dok polaže jaja, a sledećeg ovog čoveka koji skače na kit-ajkulu koja je mirno prolazila i prestrašuje je. Oni uništavaju prirodu“, napisao je drugi.

Prema Svetskoj organizaciji za prirodu, kit-ajkule su ugrožena vrsta pre svega zbog potražnje za njihovim mesom, perajima i masnoćom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala