Ruski senator optužio Litvaniju da želi da svrgne Lukašenka

© Sputnik / Ulozjavičjus Audrus / Uđi u bazu fotografijaViljnus, Litvanija
Viljnus, Litvanija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Unošenjem predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka na listu lica kojima je zabranjen ulazak u Litvaniju, Viljnus pokazuje da želi svrgavanje predsednika Belorusije, smatra ruski senator Aleksej Puškov.

Prema njegovim rečima, uvođenje sankcija protiv šefa države s kojom postoje diplomatski odnosi je postupak bez presedana.

„Uvodeći sankcije protiv Lukašenka u Viljnusu su svesni: to je razlog da se u najmanju ruku opozove ambasador Belorusije i snizi nivo diplomatskih odnosa. Očigledno ispoljavanje opredeljenja za svrgavanja Lukašenka“, izjavio je Puškov.

Predsednici Litvanije, Letonije i Estonije ranije su predložili svoje posredništvo za regulisanje situacije u Belorusiji.

Ranije je litvansko Ministarstvo inostranih poslova uvrstilo 32 osobe na spisak lica kojima je zabranjen ulazak u Litvaniju, uključujući i beloruskog predsednika Aleksandara Lukašenka.

Litvanija pozdravlja odluku Evropskog saveta za uvođenje pojedinačnih sankcija onima koji su odgovorni za represije u Belorusiji.

Predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Prema rezultatima CIK, Lukašenko je osvojio 80,1 odsto glasova. Lukašenko je na čelu zemlje više od 26 godina.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala