U Belorusiji nema nijednog ruskog vojnika

© www.vs.rsVojna vežba "Slovensko bratsvo" u Belorusiji
Vojna vežba Slovensko bratsvo u Belorusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Belorusku vojnu tehniku pokušavaju da predstave kao rusko naoružanje koje se prebacuje na zapadne granice republike, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.
„Lažne vesti su još jedan problem. Otvorene laži na internetu: strane trupe u Belorusiji, ruska tehnika u Belorusiji. Već ste, verovatno, videli kako se lažne vesti šire. Uzimaju kolonu vojne tehnike, nejasno odakle, neizvesno čija je, neizvesno sa kojeg puta“, rekao je Lukašenko.

„Snimili su je, ne znajući da su to beloruska oklopna vozila, a ne ruska. Ona su se kretala ka zapadnim granicama, nakon što smo doneli odluku da su nam potrebne dodatne mere zaštite državne granice na Zapadu“, dodao je on.

„Što se tiče stranih trupa, u ovom trenutku u Belorusiji se ne nalazi nijedan čovek iz druge države“, izjavio je Lukašenko na sednici Saveta bezbednosti u čijem radu su učestvovali rukovodioci regiona.

Podsetimo, Lukašenko je prošle nedelje naredio da se vazdušno-desantna brigada prebaci u grad Grodno, koji se nalazi u blizini granica Poljske i Litvanije, zbog napete situacije na zapadnim granicama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala