Tramp: Nemam nikakve veze sa Rusijom

© AP Photo / Evan VucciAmerički predsednik Donald Tramp
Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je izveštaj američkog Senata o umešanosti Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine dokazao da on nije imao nikakve veze sa Moskvom.
„Ništa o tome ne znam. Video sam da je senator Marko Rubio rekao da Donald Tramp s tim (zaverom sa ruskom stranom) nije imao ništa. On je nedavno držao govor. Rekao je da Donald Tramp nije imao nikakve veze sa Rusijom. Sve je to prevara. Jedna velika prevara“, rekao je Tramp novinarima u Arizoni, govoreći o „tajnoj zaveri sa ruskom stranom“ koja se pripisuje njegovom štabu.

On je istakao da ne zna šta su demokrate još mogle napisati u izveštaju.

„Ali znam jednu stvar koja je bila u izveštaju – Donald Tramp apsolutno nije imao veze sa Rusijom“, naglasio je lider SAD.

Na pitanje da li se slaže sa navodima iz izveštaja da je rukovodstvo Rusije navodno naložilo da se hakuje mejlove demokrata 2016. godine i da ih objavi na „Vikiliksu“, Tramp je odgovorio da „ne zna, jer nije čitao izveštaj“.

Na pitanje da li i dalje podržava teoriju da se Ukrajina mešala u izbore, američki lider je odgovorio da „ništa ne zna o Ukrajini, ništa ne zna o Rusiji“, ponovo istakavši da on s tim nema nikakve veze.

Obaveštajni komitet Senata SAD objavio je poslednji deo izveštaja u kome se Rusija optužuje za mešanje u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, što Moskva kategorički negira.

Podsetimo, specijalni američki tužilac Robert Miler je tokom dve godine istraživao pretpostavke o umešanosti Rusije u američke izbore. Na kraju je potvrdio optužbe, ali istovremeno nije našao dokaz o „zaveri” Donalda Trampa i Rusije, čije su postojanje negirali kako Kremlj, tako i Bela kuća.

Pročitajte još:

 

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala