Novi presek: Pozitivno na koronu 158 ljudi, troje preminulo

CC0 / / Medicinska sestra u kovid bolnici
Medicinska sestra u kovid bolnici - Sputnik Srbija
Pratite nas
U poslednja 24 sata na virus korona u Srbiji je testirana 10.571 osoba, njih 158 bilo je pozitivno, dok su, nažalost, preminula tri lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“, u bolnicama širom Srbije na respiratorima se nalazi 57 osoba.

Broj preminulih od posledica virusa korona povećan je na 684.

Ukupan broj testiranih osoba u našoj zemlji je 831.667, od toga je registrovano 30.048 slučajeva obolelih od kovida. Trenutno je u bolnicama 1.456
pacijenata. Procenat smrtnosti je 2.28 odsto

Kisićeva: Uskoro popuštanje mera; Kon: Ne treba žuriti

Ukoliko se narednih dana nastavi trend pada novozaraženih virusom korona i umrlih od kovid 19, uskoro nas očekuje popuštanje mera, kaže epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je u toku sastanak kada je pitanju rešavanje datuma početka svih kulturnih dešavanja.

Epidemiolog Predrag Kon kaže da sa popuštanjem mera ne treba žuriti, da je važno da Srbija bude u što povoljnijoj epidemiološkoj situaciji pred početak školske godine.

„To je važno jer će onda kasnije virus da uđe u škole“, rekao je Kon i dodao da kultura svakako zaslužuje prioritet.

On je naveo da će se broj novoinficiranih još neko vreme održavati između 100 i 200, a da mere mogu da se ublažavaju tek kada broj padne ispod 100, što će, dodaje, biti neposredno pred polazak dece u školu.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala