Meksiko želi što pre rusku vakcinu protiv kovida

© Foto : Press-služba AFK "Sistema" / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja vakcine protiv kovida 19
Proizvodnja vakcine protiv kovida 19 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Meksiko je zainteresovan da što je pre moguće dobije rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik V“, izjavio je meksički ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard tokom razgovora sa ruskim ambasadorom Viktorom Koronelijem.

„Zahvaljujem ambasadoru Ruske Federacije Viktoru Koroneliju na poseti Ministarstvu spoljnih poslova. Razgovarali smo o vakcini ‘Sputnjik V’. Iskazao sam naše interesovanje za sprovođenje treće faze (kliničkih ispitivanja) kako bi Meksiko što pre dobio ovu vakcinu“, napisao je Ebrard na svom nalogu na Tviteru.

​Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je prvu na svetu vakcinu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Istraživački centar za „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije. Vakcina je dobila naziv „Sputnik V“. Direktor Fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev saopštio je da je fond dobio prijave iz više od 20 zemalja za kupovinu milijarde doza ruske vakcine protiv virusa korona. Istovremeno, on je istakao da je Rusija dogovorila proizvodnju vakcina u pet zemalja, a raspoloživi kapaciteti omogućavaju proizvodnju 500 miliona doza godišnje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala