Lukašenko obećao opoziciji metle i lopate umesto ministarskih fotelja

© Sputnik / Viktor TolochkoZaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova Belorusije na protestu sa praznim listovima papira
Zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova Belorusije na protestu sa praznim listovima papira - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko obratio se opozicionarima u zemlji koji su formirali Koordinacioni savet za mirni prenos vlasti, rekavši da u zemlji nema ministarskih portfelja koliko njih stoji u redu, ali da u zemlji ima dovoljno metli i lopata.
„Formirana je takozvana 'crna stotina' (radikalna opozicija) za prijem i prenos vlasti. Takozvani štab opozicije. Tamo su već stali u redove i dele portfelje. Želim da kažem sledeće. Poštovani 'černosotniki' (crne stotine), u zemlji nema toliko portfelja koliko vas stoji u redu. Metle i lopate imamo. Obezbedićemo vam ih“, poručio je beloruski lider na sednici Saveta bezbednosti.

Takođe je podsetio da je formiranje alternativnih, paralelnih i drugih organa s ciljem zauzimanja vlasti – kažnjivo zakonom.

Lukašenko je dodao da beloruska vlast nije oslabila i da ima podršku.

„Dobro sam obavešten o tim akcijama. Ljudi su zauzeli svoj stav. Međutim, ako neko misli da je vlast poklekla – greši. I želim da kažem da vlast ima na koga da se osloni. Stoga nećemo zadrhtati. Mi ćemo proći svoj put onako kako treba“, istakao je Lukašenko.

Takođe je kazao da se sve promene moraju odvijati u okvirima zakona i obećao je da će intenzivirati rad na novom Ustavu, „a nakon njegovog usvajanja će se razgovarati o ponovnom biranju organa vlasti“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala