Traže milion komada: Ruska vakcina do kraja godine u Republici Srpskoj

CC0 / Piksabej / Vakcina – ilustracija
Vakcina – ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović rekao je u intervjuu za Glas Srpske da Republika Srpska namerava da nabavi milion komada ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik“, koja bi već do kraja godine trebalo da bude dostupna stanovništvu.

„U ime Predstavništva uputio sam zahtev na adrese tri proizvođača vakcine, jedan od njih je onaj koji je prvi saopštio da je razradio vakcinu. Razgovarao sam sam sa njihovim rukovodstvom i poslao zvaničan zahtev u ime Republike Srpske da smo zainteresovani da dobijemo vakcinu kada ona bude sertifikovana. Osim toga, i predsednik Vlade Srpske Radovan Višković poslao je zvaničan dopis preko Ambasade Ruske Federacije u BiH. Premijer je rekao da bi milion komada vakcine za početak bilo dovoljno“, rekao je Perović za RTRS:

Perović je govorio i o ruskoj vakcini. Podsetio je da je Srpska stala u red za ovu vakcinu, navodeći da, prema informacijama sa kojima je upoznat, rusku vakcinu možemo očekivati do kraja godine.

Perović je rekao da je u nezvaničnim razgovorima dobio informaciju da se vakcina razrađuje u pravcu da imunitet onoga koji je primi traje što duže.

„Čekamo te rezultate da vidimo koliko će trajati imunitet, godinu-dve ili možda duže“, rekao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala