Taktika „Sirijski val“: Specijalne vojne vežbe ruske inžinjerije /video/

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe u Rusiji
Vojne vežbe u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na deset poligona i u nekoliko vojnih baza u Rusiji  istovremeno se održavaju specijalne vojne vežbe inžinjerijskih jedinica i vojnih jedinica Južnog vojnog okruga. Tokom specijalnih vežbi, ruska inžinjerija je uvežbavala nove tehnike i metode izvršavanja zadataka koje su izradili na osnovu iskustva iz Sirije, prenosi televizija „Zvezda“.

Vojne vežbe se održavaju na poligonima u Astrahanskoj, Volgogradskoj i Rostovskoj oblasti, Dagestanu i Krimu, i u vojnim bazama u Abhaziji, Jermeniji i Južnoj Osetiji.

Tokom uvežbavanja manevarske odbrane, inžinjerijske jedinice su primenjivale taktiku „Sirijski val“, tokom koje se formira zaklon za oklopnu tehniku prilikom vođenja boja i izvođenja manevra.

Jurišne jedinice su savladale prepreke, saopštila je pres-služba Južnog vojnog okruga. Napravili su i prolaz na minskim područjima pomoću uređaja za deminiranje UR-77 i UR-83P.

Tokom vojnih vežbi korišćena je i najnovija inžinjerijska i automobilska tehnika – oklopna vozila „Tajfun“, „Ris“, „Patrulj“, multifunkcionalni robotizovani sistemi „Uran 6“, univerzalno oklopno vozilo UBIM.

U specijalnim vežbama učestvovalo je više od hiljadu ruskih vojnika, a bilo je uključeno oko 150 jedinica naoružanja, vojne i specijalne tehnike.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala