Ruska vojska napravila sistem za distanciono otkrivanje i lečenje korone

CC BY 2.0 / Flickr / NIAID / Virus korona SARS-CoV-2
Virus korona SARS-CoV-2 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski vojni koncern „Almaz Antej“ napravio je sistem distancionog dijagnostikovanja i lečenja zaraženih virusom korona. Iz kompanije ističu da će to omogućiti da se poboljša dijagnostika i smanji rizik od zaražavanja lekara.

Reč je o programu koji procenjuje u kom su stepenu oštećena pluća prilikom obolevanja virusnim infekcijama. Proizvod je već spreman za registraciju, saopštila je pres-služba preduzeća.

„Upotreba sistema će povećati efikasnost dijagnostikovanja kovida 19, kao i celog niza respiratornih, kardiovaskularnih i drugih bolesti“, navodi se u saopštenju i ističe da se sa primenom sistema planira početi u najskorije vreme.

Proizvođači veruju da će sistem postati jedan od najtraženijih u svojoj sferi u budućnosti, kada pregledi na daljinu i konsultacije sa lekarima budu svakodnevna rutina.

Koncern „Almaz Antej“ i Ministarstvo zdravlja Rusije ranije su utvrdili planove o primeni i daljem modernizovanju regionalnih telemedicinskih sistema za konsultacije na daljinu u ruskim regionima.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala