Nevreme stiglo u Srbiju: Olujno jak vetar u Beogradu, delovi grada bez struje /foto, video/

Pratite nas
Snažna oluja koja dolazi iz Bosne i Hercegovine, stigla je do Beograda.

Nevreme se polako, ali sigurno približava Srbiji iz pravca Bosne i Hercegovine, a radarske slike izgledaju prilično zabrinjavajuće.

U prestonici je počeo da duva olujno jak vetar koji nosi sve pred sobom.Kako javljaju čitaoci „Telegrafa“, snažan vetar rušio je stolice sa terasa, a u pojedinim delovima grada počelo je da grmi. I kiša je počela da pada, a neki delovi Beograda, poput Ostružnice, ostali su bez struje.

​Kako upozoravaju meteorolozi, snažan oblačni sistem iz Bosne i Crne Gore zahvatio je zapadni i jugozapadni deo Srbije i donosi kišu, pljuskove i grmljavinu, lokalno i grmljavinske oluje. Ovaj sistem nastavlja put dalje na istok preko centralne Srbije, a do kraja dana zahvatiće i Beograd.

U većem delu Srbije na snazi je crveni meteoalarm, narandžasti na zapadnim i istočnim obodima, a žuti na Kosovu i Metohiji.

„Posle 18.00 zapad Srbije, sever Šumadije i veći deo Vojvodine mogli bi zahvatiti jaki grmljavinski pljuskovi i lokalne nepogode sa gradom, velikom količinom kiše i prolazno olujnim vetrom“, napisao je na svom Fejsbuk profilu profesor geografije i specijalista za meteo prognoze Marko Čubrilo.

Nevreme je već stiglo do Cera.

​Čubrilove prognoze potvrdio je i meteorolog Đorđe Đurić.

„U Srbiji će se u poslepodnevnim satima sresti dva oblačna sistema - jedan iz Bosne i drugi koji će se formirati iznad centralne Srbije“, rekao je Đorđe Đurić.

RHMZ je izdao i upozorenje da na bujičnim vodotocima slivova gornjeg toka Zapadne Morave, Mlade i Peka, sutra može doći do lokalnog izlivanja, prenosi „Mondo“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala