Nepoznati muškarac pretio da će ubiti ruske diplomate u Njujorku

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i SAD
Zastave Rusije i SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nepoznati muškarac je od 10. do 16. avgusta gađao kamenjem ruski konzulat u Njujorku i konzularna vozila, a diplomatama je pretio ubistvom, saopšteno je iz ruske ambasade.

„To je počelo 10. avgusta. Nepoznati muškarac je počeo da gađa kamenjem automobile koji su stajali na službenom parkingu našeg konzulata. Ti incidenti su se ponavljali svakodnevno, do 16. avgusta. Oštećeni su automobili i kapija“, rekao je sagovornik iz ruskog konzulata u Njujorku.

Prema njegovim rečima, nepoznata osoba je belac.

„On je na engleskom jeziku pretio službenicima konzulata i posetiocima. Pretio je ubistvom: 'Upucaću vas, 'Ubiću vas'“, saopštio je jedan od zaposlenih u konzulatu.

Kako se navodi, slučaj je prijavljen policiji 10. avgusta, muškarca su uhapsili, ali su ga nakon određenog vremena pustili na slobodu, a on je nastavio da baca kamenja na konzulat i automobile.

Kako su naveli iz policijske uprave u Njujorku, postoje dve pritužbe za pričinjenu štetu na ruskoj ambasadi.

„Desetog avgusta 34. godišnji muškarac, identifikovan kao Reza Mašehi koji živi na Menhetnu, uhapšen je i optužen za pričinjavanje štete“, saopšteno je iz policije.

Optuženom su uputili poziv na sud i pustili ga, kako zakon nalaže. Suđenje je zakazano za 6. novembar.

Druga pritužba zbog štete na ruskom konzulatu je stigla 14. avgusta. Nepoznati muškarac je bacao kamenje na parking konzulata i oštetio je automobil. Međutim, nije uhapšen. Policija pretpostavlja da je reč o istoj osobi.

Iz uprave policije su objasnili da su to sitni prekršaji i da će, ukoliko osoba nema kriminalnu prošlost, verovatno biti novčano kažnjena.

U policijskom upravi Njujorka su saopštili da je isti muškarac bacao kamenje na konzulate Ukrajine i Venecuele, a oba puta je hapšen.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala