Hit intervju Zdravka Mamića o Srbiji, ustašama, Jugoslaviji, Vučiću: U Beogradu bi mi aplaudirali!

© AP Photo / Igor KraljZdravko Mamić
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekadašnji prvi čovek Dinama iz Zagreba, Zdravko Mamić, gostovao je u emisiji „Sportlajt“, gde je govorio o kontroverznim detaljima iz svog života, poslovanju u Dinamu, a dotakao se i Jugoslavije, Milorada Pupovca, Aleksandra Vučića, Crvene zvezde, Partizana...

Naime, „Sportklub“ je na Jutjubu objavio delove razgovora sa Mamićem koji je na pomen Jugoslavije rekao:

„Pogledajte vi šta smo napravili od jedne od najlepših zemalja sveta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Ako si, braco, deo Evropske unije, igraš po tim pravilima. A ništa se nije promenilo, samo nas u EU niko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji su nas ipak ozbiljno pitali“.

Mamić je rekao da je „bio Hrvat u Jugoslaviji“ i da je i danas „Hrvat u Hrvatskoj“.

„Kome to smeta? Pa ja da počnem da vičem u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhapsili. A da dođem u Beograd i zapevam ‘Marjane, Marjane’, što sam sto puta uradio, cele Terazije se dižu i aplaudiraju“, naveo je Mamić, preneo je „Večernji list“, uz podsećanje da je savetnik Dinama u bekstvu od hrvatskog pravosuđa jer je optužen da je klub oštetio u višemilionskom iznosu.

Mamić je podsetio da je u Beograd dolazio u klub Duga u koji, kako tvrdi, nisu mogle da uđu strane diplomate.

„Vlada Perović je uz Lepu Lukić držao lokal, a ja kada bih ulazio, legendarni di-džej Čupko bi najavljivao da ulazi specijalni gost. Pazite, to je bilo pre 40 godina. Stiže iz Zagreba mister Mamić, a Šaban Šaulić iz ugla počinje da peva ‘Sneg je opet Snežana’. To je ono što ja volim, za šta živim“, prepričava Mamić događaje iz Beograda.

Mamić ističe da ga ne interesuju oni koji to „falsifikuju i izvrću“.

„Ne dam da mi uzmu moje uspomene, moju mladost, moje prijatelje i moje životne postulate“, poručio je Mamić.

Mamić je, takođe, govorio i o političarima, navodeći da uživa simpatije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Srećan sam što se pojavio hrvatski političar Boris Milošević, koji je Srbin po nacionalnosti. Naravno, tu je i Milorad Pupovac koji je radio jedan krvavi posao sve ove godine. Nema političara iz Hrvatske ili hrvatskog političara iz Bosne i Hercegovine koji u susretima s Vučićem nije doživeo da Vučić ne pita za mene: ‘Gde je onaj vaš mađioničar, onaj sposobni čovek­?’“, kazao je Mamić.

Mamić je govorio i o Crvenoj zvezdi i Partizanu, navodeći da nema nikakav razlog da „sutra ne radi u Zvezdi ili Partizanu“ jer su to za njega, kako je istakao, institucije.

„Kada ne bih imao bolju situaciju, da nisam u Dinamu, i da na tržištu u normalno uređenim okolnostima imam takvu ponudu, za mene bi to bila privilegija. U Hrvatskoj postoji na hiljade grafita na kojima piše: ‘Ubij, Mamića! Mamiću, Srbine. Mamić — četnik’... a to je upravo zbog tih mojih stavova jer ja ne želim da budem u koloni ljudi koji satanizuju narode“, poručio  je Mamić.

„Ne može da bude produktivan narod koji sluša o ustašama, partizanima, četnicima, koronama, zaverama, zločinima...“, ocenio je Mamić.

„Narod može da bude produktivan i da stvara nove vrednosti ako navija za svoje idole, da peva u Dugama, Terazijama, Košutama...“, zaključio je Mamić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala