Lukašenko ponovo razgovarao sa Putinom

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ponovo je razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, javila je državna novinska agencija Belta.
„Predsednik Rusije saopštio je o svojim razgovorima sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u vezi sa situacijom u Belorusiji“, navodi se u saopštenju.

Nakon predsedničkih izbora u Belorusiji, Putin i Lukašenko već tri puta su razgovarali telefonom: 15. i 16. avgusta, kao i u utorak.

U Belorusiji su 9. avgusta održani predsednički izbori. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je sa 80,08 odsto osvojenih glasova pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko koji se nalazi na čelu zemlje već 26 godina. 

Uveče istog dana, građani nezadovoljni organizacijom i rezultatima glasanja izašli su na ulice. Tokom protesta privedeno je oko sedam hiljada demonstranata, a hospitalizovano nekoliko stotina ljudi, među kojima i pripadnici policije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala