Jokić i Marej bolji od Jute i Mičelovih 57 poena /video/

© AP Photo / Ashley LandisKošarkaši Denver Nagetsa Nikola Jokić i Džamal Mari na prvom meču plej-ofa protiv Juta Džeza
Košarkaši Denver Nagetsa Nikola Jokić i Džamal Mari na prvom meču plej-ofa protiv Juta Džeza  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Denvera poveli su sa 1-0 u plej-ofu NBA lige, pošto su pobedili Jutu posle produžetka sa 135:125. Posle velike borbe i fantastične igre oba tima, pobednik je odlučen posle dodatnog perioda, u kom su Nikola Jokić i Džamal Mari bili na visini zadatka.

Uzbudljiva završnica regularnog dela pripala je Nagetsima, koji su serijom poena Marija vratili prednost na svoju stranu, ali je košarkaš Jute Donovan Mičel 20 sekundi pre kraja izjednačio.

Imao je Denver poslednji napad, ali Jokić nije pogodio za trijumf, pa je meč otišao u produžetak.

​Ekipa Majka Melouna odlično je odigrala u dodatnih pet minuta, više od dva i po minuta nije dozvolila Juti da postigne koš, dok Džezeri nisu imali rešenje za Jokića i Marija, koju su overili trijumf za vođstvo u plej-ofu.

Mari je meč završio sa 36 poena, devet asistencija i pet skokova, dok je Jokić ostvario dabl-dabl sa 29 poena (11/21 šut iz igre), 10 skokova i tri dodavanja.

Među Džezerima briljirao je Donovan Mičel, koji ubacio 57 poena (19/33 šut iz igre), što je i rekord nekog igrača Jute u plej-ofu, ali ni taj učinak uz devet skokova i sedam asistencija nije bilo dovoljno za pobedu protiv Denvera, preneo je Tanjug.

Jokić negirao teoriju navijača

Nikola Jokić obratio se medijima posle pobede nad Jutom Džez posle produžetka.

„Znali smo da će biti ovako, da će ovakva biti svaka utakmica. Nadam se da je bilo kul gledati, a nama je bilo uzbudljivo da igramo. Ovo je teška serija za obe ekipe, oni su odlično vođeni s klupe, Mičel igra na vrlo visokom nivou. Ali mi smo uspeli da pobedimo što je najvažnije“, rekao je Jokić televiziju „Altitjud“.

Srpski košarkaš izgledao je dobro na terenu i utakmicu je završio sa 29 poena, 10 skokova i tri asistencije. O svojoj partiji kaže:

„Bio sam agresivniji, igrao sa više energije (u odnosu na neke prethodne utakmice). Ne znam, jednostavno sam bio agresivniji“.

Džamal Marej odigrao je sjajnu utakmicu – 36 poena i devet asistencija.

​„Videli smo ovo i pre, znamo da je u stanju da ovako igra. Uradio je ovo više puta. Jednostavno ima to u sebi“.

Veče je pripalo igraču Jute Donovanu Mičelu koji je postigao 57 poena.

„Moramo da uradimo malo bolji posao, znamo da će biti agresivan i da će pokušati da vodi ekipu u svemu. Mislim da moramo biti malo oprezniji i da mu otežamo“, rekao je Jokić o Mičelu, prenosi portal B92.

Među navijačima Denver Nagetsa vlada teorija da Jokić uvek odigrao dobro kada se ošiša, što je bio slučaj pre ovog meča, i na tu konstataciju Nikola kaže:

„Ne, mislim da je to suprotno. Prva utakmica posle šišanja mi je uvek loša, ali... možda vi drugačije vidite“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala