Austrijanci i Nemci beže sa Jadranskog mora, ne mare ni za pare koje su dali

CC0 / Pixabay / Gorod Split v Horvatii
Gorod Split v Horvatii - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pošto je Austrija uvela stroge mere za svoje državljane po povratku sa letovanja iz Hrvatske, i nemački turisti pre kraja letovanja napuštaju Jadran ne mareći pritom ni za novac koji su već dali, piše splitska Slobodna Dalmacija.

„Čim pročitaju da nešto više nije sigurno, zavlada panika, gledaju da što pre zbrišu“, rekao je jedan iznajmljivač apartmana za splitski dnevnik, nakon što su jedan od apartmana u subotu iznenada napustili gosti iz Nemačke.

Čim su čuli da Austrija uvodi restrikcije za povratnike iz Hrvatske tako su se i pojedini Nemci, u strahu od gužvi i čekanja na granici, proteklog vikenda pridružili hiljadama Austrijanaca.

Juče od ponoći je za austrijske povratnike iz Hrvatske stupilo na snagu pravilo o obaveznom pokazivanju negativnog PCR testa koji ne sme biti stariji od 72 sata. Ukoliko ga nemaju, moraju se testirati u roku od 48 sati i otići u karantin dok rezultati ne budu dostupni.

Koliko državljana Austrije još provodi godišnji odmor u Hrvatskoj njihove vlasti ne mogu da procene, ali su odlučne u sprovođenju mera, pa čak sklone i preduzimanju dodatnih provera pri ulasku u zemlju.

U pojedinim slučajevima mogu zatražiti i precizne podatke o ovdašnjem gradu ili hotelu u kojem su se odmarali austrijski putnici.

„Austrijanci na granici rade besplatne testove. Svi austrijski državljani koji žele da dođu u Hrvatsku mogu to da učine ukoliko smatraju da putuju u sigurnu destinaciju, jer će im pri povratku Austrija napraviti test“, kaže Martina Nimac Kalcina, predsednica Zajednice porodičnog turizma Hrvatske privredne komore, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala